Forrige torsdag tikkede der en lille fin mail ind i min mailbox. Mailen var fra en dansk STS – high school koordinator, som jeg ofte har været i kontakt med lige fra start. Hun havde i mailen vedhæftet følgende:

Hello,

We are pleased to accept Celina Christensen’s application. Please make sure she has the following immunizations completed before traveling to the USA:

1 DTP
1 Polio
2 Heps
TB

Please also provide us with updated copies of her School Record Transcript when they are available.

Kind regards,

STS Foundation

Det vil altså sige at USA nu også har godkendt mig! I sidste uge kom så denne ind af døren med posten:

En ELTiS-test….. Med det samme jeg så bogen og CD’en, da jeg havde åbnet kuverten, vidste jeg godt hvad klokken havde slået. Nu skulle jeg testes, så USA kunne se mit niveau. Og ganske rigtigt. “De fleste amerikanske skoler kræver en ELTiS-test for at kunne optage en udvekslingselev.” stod der i det vedlagte brev.

Om jeg blev nervøs? Jeg rystede. Det er så typisk mig, ikke at stole på mine egne evner. Men det skulle jo overstås. Så jeg i går fik jeg sat mig stille og roligt ned og gennemført testen, så godt som jeg nu kunne, på ca. 1 time. Jeg vil ikke sige den var let, men heller ikke overdrevet svær. Jeg blev udfordret, og jeg tror jeg fik vist ret godt hvor mit engelske niveau ligger.

Testen bestod af 2. dele:

1. Del: En lytteprøve hvor man skulle lytte til CD’en og læse i bogen, og så markere sine svar på et svarark som også var vedlagt.

2. Del (som klart var den sværeste): Hvor man skulle læse lidt forskelligt i bogen og igen markere sine svar på svararket.

Testen handlede primært om nogle faglige ting, som man kunne støde på i High School, så at dømme ud fra sværhedsgraden i testen tror jeg ikke, at jeg får noget problem med at klare mig igennem et års undervisning på engelsk.

Så må jeg jo bare håbe på, at mit resultat viser sig at være okay.

Personligt synes jeg selv, at jeg godt kan mærke, jeg kommer tættere og tættere på at være 100% klar til et år i USA, og jeg håber at i kan lide at følge med i processen!

Massere af mandags myssere til jer alle 💋

– Celina

Share: