Jeg havde en rigtig god oplevelse med STS, da jeg i sommerferien 2016, var 3 uger på Malta. Jeg kom til en rigtig sød værtsfamilie, men der var lidt ting der gjorde jeg gerne ville flytte, som hovedsageligt havde med en for lille lejligheden at gøre. STS var på det tidspunkt rigtig forstående overfor mig og min situation, og gjorde alt for at hjælpe mig. Det endte med at jeg blev flyttet hen til min veninde, som jeg rejste med derned. Hvilket jeg virkelig var glad for, og gjorde min oplevelse med firmaet rigtig god.

STS er en kæmpe organisation, og derfor kunne jeg også blive nervøs for, at der ikke er samme nærhed til hver enkelt student, som der er i de mindre organisationer. Men jeg vil sige at der slet ikke var nogen grund til at frygte de større organisationer, fordi de SLET IKKE fungerer som en masseproduktion, der bare skal have penge i kassen og mennesker igennem møllen. STS er et professionelt firma, som har styr på tingene, og med en virkelig god kundeservice. Jeg husker i hvert fald tilbage på min tur til Malta med STS, som værende fantastisk.

 

Fordi jeg har rejst med selvskabet før, får jeg også en rabat på ca. 4.000 kr. Oven i købet har jeg også selv en værtsfamilie i USA, så hvis de bliver godkendt, får jeg yderligere endnu en rabat.

Et godt råd er at booke i god tid i forvejen, hvis du ved du vil til udlandet. Det er specielt fordi det kræver mange godkendelser og meget papirarbejde at komme ind i et land og bo i 10 måneder. Det er ikke helt ligetil, især fordi sikkerheden er blevet markant forhøjet efter 9/11, hvilket jo selvfølgelig er en god ting. Mange organisationer giver også rabatter hvis du er tidligt ude. Jeg sparende 9.000 kr. Fordi jeg bestilte min rejse inden den 30. oktober.

Jeg har også hørt om folk vælge organisationer som Explorius, og især hørt godt om EF. I forhold til priserne for de forskellige, så skulle det efter sigende være meget ens, da én ting er hvad de fremlægger på internettet, og en anden ting er hvad prisen reelt ender op i.

Samlet set giver jeg omkring de 90.000 kr. for turen, eksklusivt lommepenge, som jeg ca. regner med løber op i et sted mellem de 25-30.000 kr. til hele året. Så det kræver altså at man lige har en smule penge til at kunne finansiere det.

De forskellige organisationer byder også på forskellige muligheder. Nogle, såsom INTO vil have man selv bestiller sin flybillet, andre sørger for man rejser samlet i en gruppe som skal det samme som dig selv. Jeg har også stødt på VFU som kræver man selv søger om visum. Det jeg vægtede mest, var at have nogle at flyve med, for det er ikke heeelt en lille tur, og den bliver bestemt ikke mindre af man lider lidt af flyskræk, hehe.

Til at starte med, forsøgte vi os faktisk med, selv at søge visum, og helt undgå en organisation, fordi vi troede det ville være nemmere og billigere. Men det viste sig faktisk at være rigtig svært og dyrt, fordi man så skal have en sponsor i landet, og, som før nævnt, er sikkerheden steget, og USA lukker ikke hvem som helt ind i landet for at bo. Vi erfarende i hvert fald at det var meget nemmere at gå igennem en organisation, så det kunne sørge for alt papirarbejdet.

Hvis du har yderligere spørgsmål, ris og ros, eller en form for feedback vil jeg med glæde kontaktes på min mail: celinachr@gmail.com

– Celina

Share: