Jeg har nu tilbragt 6 dage i Texas, og jeg føler mig allerede tilpas og hjemme her. Jeg kan ikke beskrive hvor godt familien har taget imod mig og hvor velkommen jeg har følt mig i deres hus. Jeg var mega nervøs i Newarks lufthavn, og da flyet landede i San Antonio, steg nervøsitet yderligere.

Jeg var blevet placeret imellem to ægtefæller, og da jeg spurgte, om de ville sidde ved siden af hinanden, forklarede de at damen bedst kunne lide at sidde ved vinduet og manden bedst kunne lide at sidde ved gangen. Derfor fik jeg mig en virkelig god snak med dem i flyet, og de var så flinke.

Min værtsfamilie havde fortalt mig, at deres pige ikke ville være i lufthavnen, når jeg kom. Så jeg fik mig noget af en overraskelse da hun stod med det flotteste skilt i velkomsthallen og ventede på mig.

Jeg havde været i tvivl om hvorvidt, at manden ville give mig et knus som gestus, men det viste sig ikke at være noget problem. Jeg kunne ikke rigtig sige noget udover det kæmpe smil der havde bredt sig på mine læber, så jeg krammede først min værtssøster, værtsfar og sidst min værtsmor som begyndte at fælde et par tårer. Hun fortalte mig at hun havde ventet på mig så lang tid, og de ord rørte mig helt ind til hjertet.

Imens der blev taget billeder, kom manden jeg havde siddet ved siden af hen til min værtsfamilie, og fortalte dem, at de godt kunne se frem til at have mig, for jeg var en fantastisk person. Hvor sødt er det ikke lige? Det tror jeg aldrig ville ske i Danmark.

Da vi gik hen for at samle bagagen op, begyndte jeg dog at snakke, for jeg snakker for det meste en smule mere, når jeg er nervøs. Min værtsmor var virkelig overrasket over at mit engelsk var så godt, for hun havde regnet med, at det ville være ligesom min mor, som havde en forfærdelig hovedpine den første måned, haha.

Det første jeg gjorde, da jeg kom til huset, var at tage mine sko af, og alle begyndte at grine. Det gør man åbenbart ikke i USA.

Det er et kæmpe hus, og så langt fra hvad, jeg kommer fra hjemme i Danmark. Men jeg har forelsket mig i den rustikke stil og deres pool. De beder bordbøn, går i kirke om søndagen, har en rengøringskone, og lige nu lever jeg i min egen lille boble, indenfor husets og dets beboers trygge rammer. Dog glæder jeg mig til at starte i skole, så jeg har nogle at hœnge ud med også.

Dog synes jeg virkelig, at min hostsøster er sød, og vi er faldet så godt i hak med hinanden, at vi griner og joker efter ikke engang ÉN uge.

Jeg har fået mit eget værelse og badeværelse, med en udgang direkte til terrassen med poolen. De har givet mig lov til at dekorere det, som jeg vil, men har ikke rigtig haft noget at hænge op..

Den første dag var vi både i banken, henne på min nye skole, vi fik min telefon fikset med et nyt nummer og sim-kort, OG så var vi i et kæmpe indkøbscenter. STS har en speciel aftale med T-Mobile, så vi fik alle udleveret sim-korts ved welcome campen, som vi bare kunne aktiverer. Nogle mobiler kan nemlig ikke forbindes med alle mobiloperatører, så man bliver nødt til at købe en ny mobil. På min nye skole var alle så søde, men de vil have at jeg har et bevis for at jeg har haft skoldkopper, hvilket jeg ikke har. Derfor har vi været nødt til at gå til min værtsfamilies egen læge – Bare for et stykke papir, og det forsagede en masse forvirring.

I indkøbscenteret skete der en masse. Jeg mødte 4 danskere!! De viste mig hvor rugbrødet, leverpostejen og kærgården smøren var, hahah. Da vi skulle betale var der en af sackerene der var så optaget af at kigge på mig, at han brugte omkring 8 poser, med 2-4 ting i hver. Det tog en evighed!

Da vi kom igen i fredag var han der igen, og løb igennem butikken efter os?? Det var så underligt.

Min værtsfamilie siger igen og igen hvordan jeg bare passer lige ind i deres familie, og hvor hurtig jeg har været til at tilpasse mig, og det gør mig så glad. Jeg har lavet dansk mad til dem (Frikadeller med brun sovs og kartofler, rødgrød med fløde, og rugbrød med leverpostej), og givet dem gaver for at vise dem hvor taknemmelig jeg er for deres gæstfrihed, men jeg har seriøst ingen ide om hvordan jeg nogensinde skal takke dem nok – selvom min værtsmor begyndte at græde da hun så smukkeskrinet med en indgraveret hilsen.

Jeg elsker det her sted, men jeg nyder dog i lige så høj grad at fortælle om Danmark’s kultur ovs. De er alle meget fascineret over vores måde at gøre det på, over at vi snakker vores eget sprog, er et selvstændigt land, og har vores egen valuta. De troede der var sand over det hele fordi vi alle bor så tæt på strande, at vi snakkede tysk og tilbragte meget tid i England, fordi det ikke ser ud til at være særlig langt væk på kortet. Men altså man skal jo lærer noget nyt hver dag. Jeg lærer så mange ord og udtalelser, at jeg nogengange har svært ved at skrive og snakke dansk. Hvad dog er endnu sværere er at switche imellem begge sprog.

Der er nat i Texas nu, så dette var blot en opdatering fra mig af, her fra morgenstunden, dansk tid.

Hav en dejlig tirsdag!

– Celina

Share: