Så blev det efterårsferie, og i år valgte vi at tage på en endagstur til Göteborg. Dagen startede med at vækkeuret ringede kl 5.30, for vi skulle helt til Frederikshavn med færgen over til Sverige kl 7.30. Selvom det er dejligt at have længere tid oppe i denne lækre svenske by, så er det lidt ærligeligt at dagen skal bære præg af man ikke helt har fået nok søvn.

Göteborg er virkelig god by, hvis man prioterer tid til at have fuld fokus på shopping. Og det gjorde vi. Det vi altid plejer at gøre når vi kommer af færgen, er at gå langs med vandet, op til nordstaden. Hvis ikke man er kendt i Göteborg, så er nordstaden et super fint shoppingcenter, nogenlunde svarende til Aalborgs storcenter i citysyd, bare knap så stort. Efter nordstaden plejer vi så tage et kig ned af de paralleltliggende shoppinggader mod vest.

Fra byen får jeg så meget inspiration hver gang jeg er der, da jeg ELSKER svenskernes modestil. Jeg vil ikke sige at byen er et sted hvor der er plads til alle og heller ikke særlig multikulturel, som f.eks. sådan en by som Berlin, men der er 100p plads til alles stilarter. Hver gang jeg besøger Göteborg, ser jeg mere og mere frem til vi får vores letbane i Aalborg. Letbanen kaster også en eller anden speciel form for hyggelig stemning over byen, og jeg er vild med det.

Vi spiste frokost på en lille hyggelig café som jeg stærkt kan anbefale. Den hed Condeco, og ligger rigtig centralt i byen. Så vidt jeg kunne forstå var det også en kæde, for senere på dagen gik vi ind et nyt sted, for at få en kop kaffe og en muffin, hvor de servede nøjagtigt det samme, med samme service, men stedet hed ikke det samme? Jeg fik en lækker suppe buffet, hvor man kunne vælge mellem 3 forskellige supper, og med tilbehør, som brød, salat og alverdens andet virkelig lækkert.

Så de 3 1/2 time med færgen fra Frederikshavn til Göteborg er altså det hele værd!

– Celina

Share: