I forgårs var det præcis 1 måned og 14 dage siden jeg ankom til USA… Det er vildt så hurtigt tiden går.. Nogle dage føler jeg, at jeg har været her forever, men alligevel bliver alting ved med at være nyt. B.la. havde jeg forleden dag min første test i skolen. Jeg var så nervøs! Hjemme har jeg aldrig været vant til at studere. I USA terper du info, og så er det altså bare med at memorere DET HELE. Det ikke var nemt, og jeg var ved at gå ud af mit gode skind, så jeg fik mit første A med 91 points! Hvis man vil, SÅ KAN MAN OGSÅ!

Rodeo og carnival fair

For ikke særlig lang tid siden, var jeg også til min første rodeo/ karneval marked. Markedet var virkelig hyggeligt med karruseller og boder. Senere om aftenen var der en koncert med The Spazmatics. Til at starte med var det en smule underligt, men det endte med at være den fedeste aften ever! Jeg var lidt skeptisk, fordi alle bare gav den fuld gas, med hop og dans. Men da jeg også begyndte at løsne op, og bare have det sjovt, steg stemningen virkelig! Det viste bare at hvis man vil have gode minder, så skal man altså løsne op, og være ligeglad med hvad andre tænker! Det gik helt amok, og endte faktisk med at vi startede bandets første moshpit!

Rodeo var også noget af en oplevelse! Stemningen var virkelig i top, og alle hepper og råber på rytterne. Selv synes jeg, at det er en smule synd for dyrerne, men det er bare så stor en del af deres kultur. Ligesom at jeg lærte The Pledge og Allegiance og The Texas Pledge, så ville jeg også gerne opleve en rigtig rodeo. Der er jo ingen der siger, at man ikke kan have sin egen mening om tingene, for man behøver jo ikke at være enige i alting. Men alligevel synes jeg det er vigtigt at vise respekt og interesse for deres måde at gøre tingene på. Derfor holder jeg hånden for hjertet hver morgen til The Pledges og tager med for at se rodeo. 

Hjemve

Alting kan jo ikke være en dans på roser – desværre. Ligesom at tristhed er en del af livet, så ved jeg også at hjemve er en del af et udvekslingsår. Præcis en måned efter min ankomst følte jeg hjemve. Det var 2. dag til rodeo, hvor jeg bare ligepludselig blev virkelig ked af det. Det kom totalt ud af ingenting… Jeg havde faktisk regnet med at det ville komme i starten af mit år, men man ved jo aldrig med sikkerhed, hvornår sådan noget vælger at show up.

Men i hvert fald fik jeg rigtig meget hjemve, og savnede min familie hjemme helt utroligt. Det gik op for mig hvor langt væk jeg er og at jeg først kommer til at se dem igen om 9 måneder. Jeg havde egentlig bare lyst til at græde lidt, så det gjorde jeg. Jeg gav mig selv lov til at få det hele ud, og det føltes så godt bagefter. Da det skete, ringede jeg til min værtsfar, som kom og hentede mig og min værtssøster. Hele min familie var virkelig forstående, og resten af aftenen brugte vi ude på terrassen, med at snakke det ud, mens de forsøgte at gøre mig i bedre humør. Kunne man ønske sig en bedre familie?

Kirken

Udover overstående så er kirken virkelig også noget af det mest anderledes her i USA. Jeg er kommet ind i en Young Life gruppe og en Girls YL Bible study, hvilket faktisk er super sjovt! Vi mødes nogle gange om morgenen inden skole, andre gange om aftenen og har det super sjovt! Kirken er et større samlingspunkt, og ikke kun et sted hvor man er til gudstjenste, men hvor man får nye venner og laver sjov aktiviteter. Jeg vil helt klart opfordre alle udvekslingsstudenter til at være en del af kirken, ligemeget hvor troende man så er!

Her på det seneste har vi haft en masse regn i Texas, fordi hurricane Florence bringer alle skyerne i vores retning, så der er perfekt vejr til at skrive, lave lektier, se film eller læse en god bog.. Selvom jeg nu savner solen og de 30+ grader, så er det okay med lidt vand til planterne… Det er dog virkelig forvirrende at der er varmt når det regner! Jeg er vant til at associere det med kulde, så jeg har virkelig haft koldsved! Jeg synes, at det har været så skræmmende, at orkaner er realiteter her i USA! 2000 km fra os er 12 mennesker døde af Florence, og jeg har undgået at se nyhederne, fordi jeg har været en smule utryg ved det!!! Hvis du derimod er nysgerrig på Florence kan du klikke her

/ Celina

Share: