Godt nok er jeg blevet godkendt af STS, men det er langt fra den eneste godkendelse, jeg skal igennem.. (Læs det andet indlæg her) Næste skridt imod USA-turen er nemlig, at jeg skal have opholdstilladelse i the US. Det sker ved, at man logger ind på den amerikanske ambassades hjemmeside og booker en tid til et interview. Faktisk vil jeg sige, at det her er mere kryptisk end den 50 siders lange ansøgning. Det engelske var way to complicated end hvad mit niveau ligger til. Derfor kræver det altså, at man har tålmodighed, når man laver det. Jeg vil også gerne indrømme, at jeg godt nok brugte Google oversæt sådan 90% af tiden. Der er rigtig meget, man skal læse, og det er altså ikke helt ligemeget, hvad der står. Men man får mails fra STS med guides (omkring 10 sider), som trin for trin guider en igennem hele processen.

Da jeg var gået i gang med ansøgningen om visum og booking af interview, må jeg blankt erkende jeg i forvejen sad og var lidt rastløs. Så jeg skal til at oprette mig som bruger, da systemet registerer at der i forvejen er oprettet en person imed samme mail, blot at hun hedder CelinE i stedet for CelinA. Det virkede umiddelbart, som en endnu mere uoverskuelig sitation, men der var ingen grund til at jeg panikkede sådan. Det eneste jeg gjorde var nemlig at skrive en mail til ambassaden. De er vildt venlige, høflige, og så svarer de inden for rigtig kort tid! De var så søde til at hjælpe mig, og gav udtryk for, at der ingen problem var, blot at de ville fikse det. Så i næste måned har jeg booket et interview på den amerikanske ambassade i København, og det bliver altså ret spændende. Kan ikke finde ud af mig jeg glæder mig eller er nervøs?

Ind til videre har jeg faktisk ikke tænkt det store på hvordan det bliver når jeg kommer til USA. Jeg kan dog godt mærke, at turen nærmer sig med hastige skridt, men jeg har simpelthen så meget om ørerne i her eksamensperioden! Jeg har slet ikke tid til at tænke over det. De eneste tanker jeg har gjort mig, er, at jeg er så voldsomt bange for, at der sker noget med dem, jeg holder af, når jeg er afsted (Særligt min snart 8-årige, firbenet, bedste ven). Men altså! Det kunne jo lige så godt ske mens jeg er hjemme. Jeg ved jo godt allerede nu, at jeg kommer til at savne alle sammen, men det er jo “kun” 10 måneder. Jeg er ikke i tvivl om, at den her tur kommer til at være det vildeste, jeg nogensinde kommer til at opleve!

Hvis du selv skal afsted til USA, eller kender nogen, (eller kender nogen der kender nogen, hehe) så er du meget velkommen til at kontakte mig, eller bede velkomne om at kontakte mig. Jeg kunne nemlig vildt godt tænke mig at sparre med andre kommende udvekslingsstudenter! Mail: celinachr@gmail.com

Knus

– Celina

Share: