Tøjstilen i USA er anderledes. Den er bredere og mere universal. Ud over det har min personlige tøjstil også ændret sig en del på de sidste 10 måneder. I starten havde jeg svært ved at finde tøj, og gik i meget af det jeg havde med fra Danmark. Nu er jeg dog kommet til det punkt, hvor jeg har vænnet mig til deres stil. Mange siger endda til mig, at jeg er blevet en ægte amerikaner fordi, jeg er begyndt at klæde mig som en.

Derfor tænkte jeg, at det kunne være interessant for jer hjemme i Danmark at følge min uge i outfits. Som jeg skrev i sidste indlæg er der ikke lang tid til, at jeg skal hjem. Siden at jeg aldrig i mit liv kunne drømme om, at klæde mig på samme måde hjemme i Danmark, er det nok sidste gang, at jeg kommer til at have nogle af disse outfits på:

Mandag:

Dette outfit havde jeg faktisk med hjemme fra. Mandag var memorial dag, så derfor havde jeg lige lyst til at se lidt mere fancy ud. Dyreprint er faktisk også noget man ser rundt om i butikkerne herovre. Americanernes teenagere er helt vilde med streetstyles, så det er nok derfor at jeg stadig synes om dette outfit hvor lidt street (i form af t-shirten) bliver blandet med en feminin og komfortabel nederdel.

Tirsdag:

En tirsdag der føltes som mandag, giver ikke den store lyst til at gøre det helt store ud af sig selv. Mainstream i Texas er Nike shorts (som jeg har på), yoga-leggings (og ja, har også fået anskaffet mig sådan et par, som jeg havde på til hverdag, da det var koldere udenfor), store hættetrøjer og sweatre (check, check) og waaaaay too oversized t-shirts (yep har bestemt også mange af dem i skabet nu). Trøjen jeg har på her, er faktisk rimelig ny. Jeg tænker, at den også kunne se virkelig godt ud med et par lyse jeans, når jeg kommer hjem til DK. Jeg kan for det meste ikke lade være med at matche farverne lidt, hahah. Hvide, gerne store, klodsede, platform sneakers er også et hit herovre.

Onsdag:

Igen i dag havde jeg slagger-tøjet på. En rigtig texansk tøjstil er bare så afslappende ahaha! Nike shorts, t-shirt og pandehåret samlet i en knold på toppen af hovedet – så kører vi. Selvom at mit tøj er så afslappet, så er der alligevel godt knald på makeuppen. Det kan man bare ikke se på billedet. Jeg flader mit hår hver dag, og har også foundation og mascara på hver dag. Underlig sammensætning tænkte jeg i starten. “Hvis de ikke vil gå op i hvad tøj det har på, hvorfor så gå op i hvordan ens ansigt ser ud?” Men sådan er det, og når man har fulgt normerne i længere tid, bliver det svært at forklare grunden til, at man gør som man gør!

Torsdag:

Sidste skoledag! Derfor skulle der selvfølgelig lige skrues op for flæser og dans. Første dag i ugen hvor jeg rent faktisk gik op i min tøjstil, før jeg gik ud af døren om morgenen. Jeg kan bare ikke forstå at tiden er gået så hurtigt. Det føles som om det var i går, at jeg studerede til min første government test. Jeg kan huske at jeg den aften ønskede mig til den sidste dag i skolen, ahah. Men nu hvor den er her gider jeg slet ikke at stoppe i High School… Der er begyndt at blive rigtig varmt i Texas igen, så derfor går vi nu rundt med bare ben og tynde toppe hver dag. Skoene er nogle espadrilles fra Steve Madden. Mange går rundt med vans som dem, fordi sneakers nogle gange bliver for varmt for fødderne.

Fredag:

Happy Graduation!!! Den ikoniske high school uniform blev pakket ud og strøget, blev prøvet på, danset i, alt sammen med et stort nervøst smil på læberne. Indenunder har jeg en rigtig fin gul kjole på, men det var ikke den der skulle i fokus. Jeg var rigtig bange for at falde oppe på scenen, så jeg købte et par flade sandaler. Et stort sommerhit herovre er platformsandaler, men det er ikke lige min kop te. Efter at have spurgt mig rundt blandt veninder og familie, kunne jeg forstå at det ikke helt er nået til Danmark endnu. Det giver jo ingen mening for mig, at købe et par sko for kun at have dem på i et par dage. Desuden er det ret underlig at gå med en kæmpe klods under hele sålen. Men måske kommer de platformede sandaler til Danmark denne sommer, hvem ved?

Lørdag:

Jeg er begyndt at pakke alt mit tøj ned i kufferter. Dette var så lige den eneste fine kjole jeg kunne finde, som ikke var foldet sammen. Denne dag havde jeg en masse graduation fester, som alle gør meget ud af. Det gode ved denne kjole er, at det er nemt at have en bikini på under, uden at det tydeligt kan ses. Og så synes jeg også det er sjovt at tage noget farverigt på, så jeg kommer til at stå ud i mængden. Amerikanerne er ikke så glade for at klæde sig i så klare farver. Alligevel får jeg mange komplimenter når jeg gør det, hvilket er dejligt. Solrig dag, tilbragt med venner, og i komfortabelt tøj. Kan det blive meget bedre?

Søndag:

Endnu en graduation-party-dag. Denim shorts er faktisk også et hit her i Texas, så jeg fik disse fra Izabelle, min værtssøster. Det skulle også denne morgen gå lidt hurtigt, så håret blev bare fladet. Eftersom udvalget i mit ellers så udryddet klædeskab, var denne top også lige den nemme løsning. Inden jeg skrev dette indlæg havde jeg faktisk den tro, at jeg ikke gad at gå i tøj fra Danmark mere. Efter at have dokumenteret hver dag i en uge, er det faktisk gået op for mig, hvor meget af det tøj jeg havde med hjemmefra, som jeg stadig bruger. Det er selvfølgelig ikke lige så meget som i starten, fordi der er noget af det, som jeg føler, jeg er vokset fra indenfor det seneste år. Hvilket faktisk leder mig videre til min konklusion af dette indlæg.

Kan din tøjstil godt blive påvirket af hvilket land du bor i?

Se min “dress up”-tøjstil for et år siden VED AT KLIKKE HER. Jeg føler, at jeg i USA har fået modet til, at klæde mig mere casual og ikke så elegant som dengang. Jeg har helt klart oplevet ændring i min tøjstil pga. Texas. Det er ikke fordi at folk kiggede skævt på den måde jeg klæder mig på. Jeg har bare haft lyst til at blende mere ind. Der var ikke nogen der lagde pres på mig, eller sagde noget negativt til mit tøj. Jeg gjorde bare, hvad jeg kunne for at adaptere mig det den texanske kultur, bl.a. via mit tøj.

Jeg snakkede med en veninde om det, og hun sagde, at hun kunne huske den dag jeg overvejede at tage leggings på i skole for første gang. Jeg kan huske, at jeg ligefrem skulle tage mig mod til at gøre det. Så jeg kan helt klart skrive under på, at man i den grad bliver påvirket. Selvom jeg ikke troede det, så fik jeg lyst til at ændre min tøjstil, ene og alene fordi, jeg følte mig undenfor. De europæiske og de amerikanske tøjstil er bare meget forskellige. Med det sagt så glæder jeg mig så meget til at shoppe nyt europæisk tøj i Paris!

Jeg har virkelig haft det sjovt med at lave dette indlæg, så jeg håber at du i lige så høj grad har nydt at læse med!

– Celina

Share: